ΝEA
5/5/24

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Και 3ο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο η Ματζηρίδη, σε διάστημα μικρότερο των 2.5 μηνών

Ήταν να μην κάνει την αρχή! Το τρίτο της μετάλλιο σε διοργάνωση της EJU, σε διάστημα μικρότερο των 2,5 μηνών, πανηγύρισε η Σοφία Ματζηρίδη την Κυριακή του Πάσχα. Μετά το ασημένιο στην Αττάλεια στις αρχές Μαρτίου, το χρυσό στο Τέλαβι στα τέλη Απριλίου, ήρθε σήμερα να προστεθεί ένα ακόμη, ασημένιας και πάλι απόχρωσης, αυτή τη φορά στο Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα στο Goygol Cadet European Cup 2024. Η Ματζηρίδη, η οποία μετά την άνοδο 12 θέσεων τον προηγούμενο μήνα στην Παγκόσμια Κατάταξη των U18, βρίσκεται στην 13η της κατηγορία της (σ.σ. χωρίς να υπολογίζεται το τρίτο κατά σειρά μετάλλιο), πλέον στοχεύει ψηλά στην κατάταξη των σπουδαιότερων διοργανώσεων που έπονται μέσα στη χρονιά!

Η Ματζηρίδη, προκρίθηκε στον τελικό με τρεις σερί νίκες. Επικράτησε κατά σειρά της Σεβαστιάνοβα από την Ρωσία (αγωνιζόταν με τη σημαία της EJU), της Γκουλμπιάνι από την Γεωργία και της Χοριασίνα από την Ουκρανία. Στον τελικό της κατηγορίας, όπου συμμετείχαν συνολικά 19 αθλήτριες, ηττήθηκε από την Ρωσίδα Μαρτινένκο που επίσης αγωνιζόταν με τη σημαία της EJU.

Η Ματζηρίδη αγωνιζόταν υπό την καθοδήγηση του προπονητή (φροντιστή της εθνικής ομάδας), Ντούρου Γκόγκουα. Μέσα στο μήνα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, θα συμμετέχει σε άλλες δύο διοργανώσεις της EJU και συγκεκριμένα στα Coimbra Cadet European Cup 2024 και Bielsko Biala Cadet European Cup 2024.

Αλλά Νέα μας