Τσελίδης και Τελτσίδου στο Grand Slam της Τιφλίδας

Την πρώτη ευκαιρία για να «καθαρίσει» όσο γίνεται νωρίτερα, την υπόθεση πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θα έχει ο Θεόδωρος Τσελίδης στο Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας, το τριήμερο 22-24 Μαρτίου. Λίγες εβδομάδες μετά το χρυσό στην αντίστοιχη διοργάνωση της Τασκένδης, ο Έλληνας τζουντόκα χρειάζεται θέση είτε στα μετάλλια, είτε στην επτάδα, για να μπορέσει να εξασφαλίσει βαθμούς που θα του δώσουν νέα ώθηση στην Ολυμπιακή κατάταξη (σ.σ. βρίσκεται στην 16η θέση). Σε περίπτωση μεταλλίου, τότε αυτόματα θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένει τον επόμενο αγωνιστικό σταθμό που δίνει βαθμούς, που είναι το Γκραν Σλαμ της Αττάλειας (29-31/3).

Πιο άνετη βαθμολογικά θα παρουσιαστεί η Ελισάβετ Τελτσίδου στην Τιφλίδα. Κατέχει την 2η θέση στην Ολυμπιακή κατάταξη των -70 κιλών και ήδη καταστρώνει τα πλάνα της για το «Παρίσι 2024», αφού τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στις βαθμολογούμενες διοργανώσεις που απομένουν για την ολοκλήρωση του αγωνιστικού μαραθωνίου! Ωστόσο μια θέση στην πρώτη τετράδα με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, θα της δώσει τη δυνατότητα για μια «καλύτερη» κλήρωση στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού, κάτι που επιθυμεί διακαώς.

Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας θα ταξιδέψουν επίσης οι Χρήσος Πίντσης (-60κ.) και Θεόδωρος Δεμουρτσίδης (-81κ.). Οι Έλληνες τζουντόκα θα αγωνιστούν υπό την καθοδήγηση του εθνικού μας προπονητή, Νίκου Ηλιάδη.

Αλλά Νέα μας