ΝEA
4/10/24

Παρουσία Μιχαηλίδη, Ηλιάδη και Ντανατσίδη οι εκδηλώσεις Ολυμπιακής Εβδομάδας «Δ. Βικέλας» στην Σύρο

Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτρη Μιχαηλίδη, του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη αλλά και του έφορου εθνικών ομάδων, Αλέξη Ντανατσίδη, πραγματοποιήθηκαν στην Σύρο, οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών, Δημήτριος Βικέλας", που διοργάνωσε για πρώτη φορά το υπουργείο Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της ολυμπιακής εβδομάδας, η πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο αθλητικό χώρο, όπου τα παιδιά μαζί με Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, είχαν την ευκαιρία να αθληθούν και να επιμορφωθούν, γνωρίζοντας παράλληλα κάποια από τα ινδάλματά τους.

Στην ομιλία του, ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για μία μεγάλη θεσμική παρέμβαση, στην μνήμη του Δημήτριου Βικέλα, την οποία μάλιστα θα θωρακίσει θεσμικά, ώστε η Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, στο έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. “Αισθάνομαι περηφάνεια, συγκίνηση και τιμή”, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, που χαρακτήρισε τον λόγιο Δημήτριο Βικέλα “αχώριστο δίδυμο με τον Βαρόνο Πιερ ντε Κουμπερτέν, που σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον κόσμο, αναβίωσαν το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων”.

“Σήμερα εμείς αναβιώνουμε τις μνήμες τους και τις αξίες τους. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την πατρίδα μας, για την ιστορία μας, για τους προγόνους μας”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη “… να εμφυσήσουμε αυτές τις αξίες στα νέα παιδιά, για να διαμορφώσουμε μία νέα κοινωνία”, ενώ χαρακτήρισε τον αθλητισμό ως “τη μεγαλύτερη δύναμη στον πλανήτη, που μπορεί να τα αλλάξει όλα”.
Κατά την τοποθέτησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση διέθεσε πρωτοφανείς πόρους στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα για τη συντήρηση και αναβάθμισή τους και κάλεσε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνουν το ίδιο για τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην κυριότητά τους. Τόνισε ακόμη ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, ενώ μίλησε και για το θέμα της αθλητικής βίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν δίστασε να συγκρουστεί με όλους για την αντιμετώπισή της, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα φανούν οι καρποί αυτής της προσπάθειας. Μίλησε επίσης για αθλητικό νόμο, που μετά από 25 χρόνια θα αλλάξει και θα συνδιαμορφωθεί με τους ανθρώπους του αθλητισμού, “από κάτω προς τα πάνω”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Για όσο διάστημα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, θα κάνω τα πάντα για να αναβαθμίσουμε τον αθλητισμό στην Ελλάδα”, κατέληξε ο Γιάννης Βρούτσης.

Αλλά Νέα μας