3/3/24

Ασημένιο μετάλλιο η Ματζηρίδη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Αττάλειας

Το πρώτο διεθνές μετάλλιο της καριέρας της πανηγυρίζει από σήμερα η Σοφία Ματζηρίδη. Η Ελληνίδα τζουντόκα, κατέκτησε την 2η θέση στα -63kg του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U18 που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας, την ίδια στιγμή που ο Νικόλαος Νικολαΐδής ήταν 5ος στα +90kg, ενώ οι Ελένη Ταξίδου και Κατερίνα Παπαδοπούλου κατέλαβαν την 7η θέση στα -63 και -57kg αντίστοιχα.

Η Ματζηρίδη, η οποία μέχρι τώρα είχε να επιδείξει δύο πέμπτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα U18 (2023 Βερολίνο, 2022 Γκιόρ) αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Γερμανίας, σημείωσε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες της κατηγορίας όπου συμμετείχαν συνολικά 21 αθλήτριες. Επικράτησε κατά σειρά της Αγκόζ από την Τουρκία, της Γκουλμπιάνι από την Γεωργία, ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά τη νίκη με Ippon επί της Τουρκάλας Οζτούντς. Η Ματζηρίδη, στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο δεν μπόρεσε να τριτώσει τις νίκες απέναντι σε αθλήτριες από την Τουρκία (ηττήθηκε από τον Ορούτς) με αποτέλεσμα να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Νικολαΐδης έφτασε στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες. Μετά το χάλκινο στην Φολόνιτσα στα μέσα Φεβρουαρίου, σήμερα «άγγιξε» το βάθρο των νικητών στα υπερβαρέα, όμως η ήττα από τον Γεωργιανό Αμπαλάγκι στον τελικό των ρεπεσάζ, του στέρησε τη δυνατότητα να βρεθεί σε αυτό. Ο Έλληνας τζουντόκα με δύο σερί νίκες (επί του Τούρκου Αρσλάν και επί του Γεωργιανού Καρτζαίτζε) προκρίθηκε στα ημιτελικά, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Έπεσε στον τελικό των ρεπεσάζ μετά την ήττα από τον Γεωργιανό Κομπαλάτζε, για να ηττηθεί και στη «δεύτερη ευκαιρία» επίσης από τον Γεωργιανό Αμπαλάγκι στο Golden Score.

(*) Μια 5η και μια 7η θέση ήταν ο ελληνικός απολογισμό στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 του Σεράγεβο. Η Μελίνα Κανελλοπούλου κατετάγη 5η στα -78kg, ενώ η Μαρία Ελένη Γκόγκουα ήταν 7η στα -48kg.

Αλλά Νέα μας